Vind succes door u aan te melden bij de juiste fysiotherapiescholen

 

Tegenwoordig is er een grotere vraag naar fysiotherapeuten, een van de snelst groeiende segmenten van de medische en gezondheidszorgindustrie.

Geschat wordt dat de algemene vraag naar medische professionals in het jaar 2020 elk jaar met ongeveer 14% zal blijven stijgen, maar volgens recente gegevens van het ministerie van Arbeid zal de vraag naar fysiotherapeuten met maar liefst 39% toenemen.

Dit betekent dat er nooit een beter moment is geweest om een van de 211 geaccrediteerde fysiotherapiescholen in de VS bij te wonen, evenals de vele andere in Canada, het VK en andere landen.

Met zoveel kansen in het verschiet, groeit het veld fysiotherapie met sprongen en biedt het een opwindend professioneel landschap voor studenten die dit veld betreden.

Accreditatie is alles met Fysiotherapie Colleges

Het beroep van fysiotherapie is de afgelopen jaren zeer competitief geworden, gezien de vele, nieuwere therapieΓ«n die tegenwoordig worden ontwikkeld en gebruikt, de veranderende kijk van zorgverzekeraars op deze therapieΓ«n en de toegenomen vraag naar erkende PT’s om ze uit te voeren.

Om deze reden moeten studenten die het veld willen betreden, van tevoren weten dat hoewel er elk jaar een groot aantal nieuwe vacatures openstaat, het nog steeds belangrijk is om het best mogelijke programma bij te wonen.

Werkgevers zullen elk jaar op zoek gaan naar het neusje van de zalm, die natuurlijk zal afstuderen aan betere, erkende hogescholen voor fysiotherapie.

De American Physical Therapy Association (APTA) en de Commission on Accreditation in Physical Therapy Education (CAPTE) zijn de belangrijkste professionele organisaties in de VS die zich bezighouden met het waarborgen van de kwaliteit van goedgekeurde programma’s voor fysiotherapie.

In het VK is het de Chartered Society of Physiotherapy die toezicht houdt op onderwijscursussen, en in Canada de Physiotherapy Education Accreditation Canada (PEAC).

Hogescholen voor fysiotherapie en PT-licenties

Via deze organisaties worden educatieve programma’s voor de fysiotherapeut gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze de hoogste kwaliteit van het onderwijs aan hun studenten blijven bieden, datgene wat nodig is om met succes te slagen voor het door de board uitgegeven licentie-examen (in de VS) en om succes in het veld.

Accreditatie door deze instituten stelt studenten in staat erop te vertrouwen dat ze toegang hebben tot het best mogelijke onderwijs en de best mogelijke opleiding.

Toekomstige studenten worden gewaarschuwd om de accreditatie van hun school naar keuze te verifiΓ«ren door contact op te nemen met de bovengenoemde organisaties om de beste professionele kansen te krijgen als ze eenmaal zijn afgestudeerd.

Als een geaccrediteerd fysiotherapieprogramma niet wordt afgerond, komen studenten niet in aanmerking voor hun staatsexamen (in de VS), dat vereist is voor een baan als PT, en kunnen ze niet in aanmerking komen voor bepaalde vacatures, afhankelijk van de werkgelegenheid in elk land. vereisten.

Aanvaarding voor Fysiotherapie Colleges is hard werken… maar de moeite waard

Gezien hoe competitief en selectief het beroep van fysiotherapie prolapse is ruining my lifeΒ  tegenwoordig is, is het ook niet eenvoudig om toegelaten te worden tot een geaccrediteerd programma, maar de nodige inspanningen leveren is op de lange termijn de moeite waard.

Fysiotherapeuten verdienen een respectabel gemiddeld salaris van ongeveer $ 76.000 per jaar, maar daarnaast hebben ze ook de neiging om een van de hoogste persoonlijke tevredenheidsniveaus met hun baan te hebben, wat neerkomt op een geweldige manier voor mensen om hun dag door te brengen.

Als houden van je werk en met plezier naar je werk gaan een prioriteit is, is fysiotherapeut worden blijkbaar een van de beroepen die je dat zal geven.

Aangezien niet iedereen in zijn universiteitscarrière zal slagen om PT te worden, is het belangrijk dat toekomstige studenten zo goed mogelijk voorbereid zijn op de uitdagingen die voor hen liggen.

Het aanvraagproces voor de meeste geaccrediteerde scholen kan lang zijn, met veel vereisten, zoals het hebben van een certificaat in reanimatie, slagen voor een achtergrondcontrole en eerdere klinische observatie of vrijwilligerservaring bij een PT-faciliteit.

Bovendien vereisen de meeste scholen ten minste één, zo niet meer dan één aanbevelingsbrief van een fysiotherapeut waarin staat dat de student een goede kandidaat is voor een PT-programma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.